Artiest

Greatest Show On Earth

  1. Artiestenchevron right
  2. Greatest Show On Earth
Britse rockband die in 1968 wordt opgericht en aanvankelijk meer in de soul en rhythm & blueshoek zit. Als de groep van zanger wisselt, verandert ook het geluid in een meer psychedelische sound. In 1970 debuteert men met album Horizons inclusief het hitje ‘Real Cool World’. Er volgt datzelfde jaar nog een tweede album, maar in 1971 wordt de groep opgeheven.

Rock

The Greatest Show On Earth wordt in 1968 opgericht door de boers Garth en Norman Watt-Roy. Aanvankelijk zit het geluid in de buurt van rhythm & blues en soul - mede door de drie blazers -, maar dat verandert met de komst van zanger Colin Horton-Jennings, die de originele zanger Ozzie Lane vervangt. Het geluid wordt breder en gaat meer de rockkant op. De groep krijgt een platencontract en in 1970 verschijnt debuut-lp Horizons.

The Hollies

De eerste single van de groep - ‘Real Cool World’ - doet weinig in thuishaven Groot-Brittanië, maar in de rest van Europa doet de single het goed, zo wordt in Nederland in 1970 de top-10 gehaald. Er verschijnt ook nog een tweede plaat in datzelfde jaar. The Going’s Easy doet echter weinig en in 1971 wordt de band, mede door het gebrek aan succes, opgeheven. Een nummer van die tweede plaat - ‘Magic Woman Touch’ - wordt later nog wel door The Hollies op single uitgebracht.

Nummers van Greatest Show On Earth