Artiest

Rats On Rafts

  1. Artiestenchevron right
  2. Rats On Rafts
Rats On Rafts is een Rotterdamse band dat de stijlen Post Punk en New Wave combineert met een eigen kenmerkende sound. De band lanceert zijn eerste EP So Long And Thanks For All The Fish in 2008 waarmee de band wordt uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12. Debuutalbum The Moon Is Big verschijnt in september 2011 op vinyl en in januari 2012 op cd.

De sound van de Rotterdamse band Rats On Rafts wordt vergeleken met bands als The Cure en The Specials. De band beweert met zijn provisie 'the weirder the better' goed aan te sluiten bij de Rotterdamse New Wave, Pop en Punk scene.

Debuut EP So Long And Thanks For All The Fish

Debuut EP met de titel So Long And Thanks For All The Fish verschijnt in 2008. Met deze EP wordt de band uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12 en tot Local Hero bij muziekblad LiveXS. In september 2010 brengen de jongemannen een nieuwe single uit met de titel 'The Moneyman'. Dit is een cover van de Rotterdamse band KIEM van wie de frontman de productie op zich neemt.

Debuutalbum The Moon Is Big

Het debuutalbum The Moon Is Big verschijnt in september 2011 op vinyl bij het label Subroutine Records. Ook is de band geselecteerd voor de Popronde van 2011, zodat de heren in dat najaar in verschillende steden buiten hun regio te bewonderen zijn. In januari 2012 komt The Moon Is Big als re-release op cd uit bij het label Top Notch.

Nummers van Rats On Rafts