Artiest

George Duke

  1. Artiestenchevron right
  2. George Duke
Jazz- en Fusion veteraan George Duke is circa veertig jaar in de muziek actief. Hij begint zijn carrière samen met Al Jarreau in de Half Note Club in San Francisco begin jaren zestig. Hij heeft hij meer dan dertig albums op zijn naam staan, solo of met bassist en vriend Stanley Clarke. Met het George Duke Trio toert Duke door Europa en de Verenigde Staten. George Duke overlijdt in augustus 2013 op 67 jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie.

Jarreau & Zappa

Jazz- en fusion veteraan George Duke is circa veertig jaar in de muziek actief. Op de middelbare school speelt hij in jazzbandjes, inspirator was Miles Davis. Hij voltooit een opleiding 'Compositie en trombone' aan het San Francisco Conservatory Of Music in 1967. Duke begint zijn carrière samen met Al Jarreau in de Half Note Club in San Francisco. In de club Thee Experience in Los Angeles komt hij in contact met Frank Zappa en speelt vervolgens twee jaar in zijn band en is te horen op verschillende Zappa-platen.

Duke als producer

Eind jaren '70 begint Duke zijn cariere als muziekproducent met de Braziliaanse instrumentalist Raoul de Souza,  zangeres Dee Dee Bridgewater en talloze anderen. Zijn eigen doorbraak komt met een album van A Taste Of Honey. The single, 'Sukiyaki', wordt een nummer 1-hit. Met 'In The Moment' van Dianne Reeves wint hij een Grammy voor het best geproduceerde jazzalbum.

Ook is George de musical director van verschillende televisie specials, zoals de Soul Train Music Awards, NBC's Sunday Night Show. In Nederland treedt de zanger op tijdens North Sea Jazz (2009) en met het Metropole Orkest.

Overlijden George Duke

George Duke overlijdt 5 augustus 2013 op 67-jarige leeftijd in Los Angeles aan chronische leukemie.