Naar homepage
Artiest

Gotan Project

  1. Artiestenchevron right
  2. Gotan Project
Gotan Project is een muziekband uit Parijs. De band bestaat uit de musici Philippe Cohen Solal (Frankrijk), Eduardo Makaroff (Argentinië) en Christoph H. Müller (Zwitserland). De muziek van Gotan Project is het meest bekende voorbeeld van Nuevo tango. Nuevo tango voegt invloeden van de jazz, reggae, jive en salsa toe aan de Argentijnse tango.

La Revancha del Tango

In 2001 brachten ze hun eerste album uit 'La Revancha del Tango'. Het was een heel nieuw idee, het mengen van traditionele tango met moderne beats. Maar van een gimmick wil het trio niet weten. Christoph: “Zeker voor ons twee was het meer de bedoeling om iets nieuws in elektronische muziek te brengen. Dat was de uitdaging.”

Voor iedereen

Philippe is er van overtuigd, de muziek van Gotan Project is voor iedereen. Liefhebbers van electronische muziek maar ook fans van klassieke tango komen naar de concerten. Alleen door echte tango-puristen wordt Gotan Project verguisd vanwege hun losse benadering waarin ook dub en funky elementen een plek krijgen. De live-show van Gotan Project krijgt een toegevoegde waarde door imposante visuals, de band speelt de eerste helft van het concert achter een doorschijnend doek waar video-beelden op geprojecteerd worden.