Artiest

Hotel

  1. Artiestenchevron right
  2. Hotel
Voor de muzikanten uit acht verschillende landen -Kroatië, Nederland, Mexico, Argentinië, Koerdistan, Bulgarije, Tsjechië en Chili- is het vermengen van de diverse culturen een vanzelfsprekendheid. Van rootsy Americana, rhythm & blues, salsa, pop, jazz, samba en ska, met hier en daar invloeden uit de Balkan.

Onstuimig

Hotel brengt een hoop instrumenten mee: accordeon, harmonica, mexicaanse guitarrón, vihuela, trompet, trombone, saxofoon, fluit en drums. Met veel passie brengen de bandleden een dampende door blazers gekleurde onstuimige muziekmix. Als echte festivalband -de groep speelde op onder meer Polé Polé, Mundial, Noorderslag, Robodock en Contrabanda festival- is de sfeer soms melancholiek en intiem, maar meestal feestelijk en uitbundig, met een ruige rock & roll- thematiek in de teksten.

Mariachi, soul en Americana

Waar bij andere bands uit de 'musica mestiza-beweging' de latin- en reggea-invloeden overheersen, beroept Hotel zich meer op de fundamenten van de mariachi, soul en Americana. Dit grenzeloze gezelschap van creatievelingen toest door Europa en maakt poëtische theatershows. Het resultaat is ook te horen cd: The world of Hotel en op de cd Island Sessions ( 2010).