Artiest

Rihanna

  1. Artiestenchevron right
  2. Rihanna
Rihanna is een zangeres afkomstig van Barbados, die in 2005 haar debuutalbum uitbrengt. Het album heet Music Of The Sun en is een subtiele mix tussen R&B, Soul en Dancehall. De eerste single van het album is 'Pon De Replay'.

Voordat de platenindustrie lucht krijgt van het talent van Rihanna, geboren als Robyn Rihanna Fenty, zingt ze nog voor de lol samen met haar vriendinnen. Haar talent blijft niet lang onopgemerkt. Producer Evan Rogers (o.a. bekend van Christina Aguilera en Kelly Clarkson) is samen met zijn vrouw op vakantie in Barbados en ontdekt haar, het balletje gaat rollen. 

'Pon De Replay'

De debuutalbum van Rihanna is Music Of The Sun en bevat de single 'Pon De Replay' die meteen wereldwijd scoort. 

Nummer 2

Het tweede album van Rihanna, A Girl Like Me, komt in april van 2006 uit en heeft 'SOS' als eerste single. Tijdens de opnames van haar nieuwe album reist Rihanna nog heen en weer naar Jamaica voor een duet met Sean Paul, 'Break It Off'. 

'Umbrella'

Album nummer drie heet Good Girl Gone Bad en verschijnt in juni 2007. Op het album staat onder andere de single 'Umbrella', een duet met Jay Z. De single wordt wereldwijd een dikke hit. De opvolger is 'Shut Up And Drive' en verschijnt in augustus 2007. Twee maanden later wordt 'Please Don't Stop The Music' uitgebracht.

Rated R.

De hitmachine die Rihanna heet, raast maar verder. Rated R. verschijnt in november 2009, de singles 'Rude Boy' en 'Te Amo' worden grote hits. 

Loud 

Loud is het vijfde studioalbum van Rihanna en wordt in november 2010 uitgebracht. Nog voor het album uit komt, is de eerste single 'Only Girl (In The World)', die een maand eerder uitkomt, al een grote hit.

Talk That Talk

Het zesde studioalbum Talk That Talk verschijnt een jaar later. De eerste single is de clubtrack 'We Found Love' in samenwerking met Calvin Harris. 

Unapologetic 

Voor de vierde jaar op rij levert Rihanna in 2012 een album af in november. Het zevende album van Rihanna is getiteld Unapologetic. De singles ‘Diamonds’ en ‘Stay’ samen met Mikky Ekko worden grote hits. Ook de single ‘Right Now’ met David Guetta doet het goed.

R8

RiRi teast haar fans in de zomer van 2014 met beelden van zichzelf in de studio. Met "R8" onthult ze dat ze werkt aan haar achtste plaat. In januari 2015 brengt ze samen met Kanye West en Paul McCartney het nummer 'Four Five Seconds' uit. Begin 2016 volgt het achtste studioalbum Anti. De nummers 'Needed Me' en 'Love On The Brain' staan op deze plaat. Dit jaar is het jaar van de samenwerkingen voor Rihanna: samen met Drake maakt ze de single 'Work', ze doet guest vocals op 'Famous' van Kanye West en staat op 'This Is What You Came For' van Calvin Harris, Drake's 'Too Good' en 'Nothing Is Promised' van Mike Will Made It. Ook komt in 2016 de soundtrack van de film Star Treck Beyond van RiRi's hand, het nummer heet 'Sledgehammer'.

Nummer negen

Het jaar erna is al even drukbezet: ze maakt 'Selfish' met Future, 'Wild Thoughts' met DJ Khaled, 'Loyalty' met Kendrick Lamar (wat haar haar negende Grammy oplevert), 'Lemon' met N.E.R.D en speelt tussendoor ook nog in een paar films. Enkele maanden nadat Anti uitkomt, maakt Rihanna officieel bekend bezig te zijn aan album nummer negen, waar Shakka aan meewerkt.