Artiest

Asa

  1. Artiestenchevron right
  2. Asa
De Frans-Nigeriaanse zangeres Asa (echte naam: Bukola Elemide) werd geboren in Parijs, maar ging op tweejarige leeftijd met haar ouders terug naar Nigeria. Inmiddels woont ze weer in Parijs waar ze aan de weg timmert als zangeres.

Troost

Asa groeide op in Nigeria als enige meisje in een gezin met drie broers. Ze zong meer dan dat ze praatte. Op momenten dat het moeilijk was, bijvoorbeeld toen de universiteiten staakten en er onrust was in het land, sloot Asa zich op in haar kamer en ging ze zingen. Het gaf haar troost. Toen ze achttien was, schreef ze zich stiekem in bij de Peter King's School of Music, waar ze in zes maanden tijd gitaar leerde spelen.

Voet aan de grond

In 2004 ontmoet Asa Janet, die haar manager wordt en haar weer voorstelt aan Cobhams Emmanuel Asuquo. Hij wordt haar muzikale partner en producer. Asa vertrekt naar Parijs, waar ze speelt met onder meer Doctor L en Les Nubians. Ondertussen wordt haar eerste single 'Eye Adaba' in Nigeria gedraaid, kiest MTV haar als ambassadeur voor Zuid-Afrika en staat ze in voorprogramma's van onder meer Akon, Snoop Dogg en Beyonce.. Asa tekent bij Naive Records en samen met Cobhams en Christophe Dupouy wordt haar eerste album "Asha" gemaakt, gevolgd door het album "Beautiful Imperfection", waar 'Be My Man' een internationaal gedraaide single van wordt.

Nummers van Asa