Artiest

Charles Earland

  1. Artiestenchevron right
  2. Charles Earland
Charles Earland tourde als saxofonist meer dan drie jaar met Hammondspeler Jimmy McGriff en raakte hierdoor zo geinspireerd dat hij definitief de sax verruilde voor een carriere op het Hammond-orgel. Nadat hij de groep van McGriff verliet richtte hij een nieuwe groep op samen met Pat Martino en drummer Bobby Durham.

Altsax

Charles Earland ( 1941 - 1999 ) begon zijn muzikale carriere op de altsax van zijn vader. Later op Highschool in Philadelphia speelde hij ook baritonsax samen met klasgenoten zoals Pat Martino op guitar, Lew Tabackin op tenor en Frankie Avalon op trumpet.

Hammond!

Na zijn Highschool tourde Charles meer dan drie jaar met Hammondspeler Jimmy McGriff en raakte hierdoor zo geinspireerd dat hij definitief de sax verruilde voor een carriere op het Hammond-orgel. Nadat hij de groep van McGriff verliet richtte hij een nieuwe groep op samen met Pat Martino en drummer Bobby Durham.

Black Talk

Het eerste album van Earland voor het label  Prestige, 'Black Talk!', werd een bestseller in 1969 en is nu een echte classic geworden in het soul-jazz genre.Voor Prestige nam hij nog 8 albums op waaronder ook opnames met de toen nog onbekende saxofonist Grover Washington jr.

Nummers van Charles Earland