Naar homepage
Artiest

Kate Miller-Heidke

  1. Artiestenchevron right
  2. Kate Miller-Heidke
Kate Miller-Heidke is een Australische singer-songwriter

Klassieke muziek

Na de middelbare school gaat Kate Miller-Heidke naar het conservatorium. Daar haalt ze haar bachelor voor Classical Voice, gevolgd door een master in muziek. Ze won de Elizabeth Muir Prize (2000), de Donald Penman Prize (2001), de Linda Edith Allen Memorial Prize (2002) en de Horace Keats Prize (2002).

Overstap

Voordat Miller-Heidke besluit om als solozangeres verder te gaan, zingt ze mee in verschillende bandjes zoals Elsewhere, waar ze leadzanger is. In 2004 brengt ze haar eerste ep uit: Telegram. Een jaar later is het tijd voor haar tweede ep: Comikaze. Het popnummer 'Space They Cannot Touch' wordt een hit in haar thuisland. De zangeres besluit zich daardoor meer te richten op populaire muziek in plaats van klassieke muziek.

Hitlijsten

In 2006 wordt haar derde ep Circular Breathing uitgebracht, gevolgd door haar debuutplaat Little Eve (2007). Haar tweede album Curiouser neemt ze op in Los Angeles. Op deze plaat staat ook het nummer 'Can't Shake It' dat de top 40 haalt. De single 'The Last Day on Earth' haalt zelfs de top 3. In 2014 wordt O Vertigo! uitgebracht.

Nummers van Kate Miller-Heidke