Groningse Dhani Hoekstra stopt met hongerstaking

"Lastig om door het bureaucratische moeras te komen"

Na vijf weken stopt Dhani Hoekstra met zijn hongerstaking. Dit maakte hij vanochtend in Jan-Willem Start Op! bekend. "Het is genoeg geweest", vertelt hij.

Zes februari heeft de Groningse Dhani Hoekstra voor het laatst gegeten. Hij ging in hongerstaking vanwege de aardbevingsproblematiek. Veel Groningers zijn ten einde raad, omdat de afhandeling van de schade langzaam verloopt. Nog maar vier procent van de naar schatting 25.000 getroffen huizen in Groningen is versterkt. Dhani heeft zes februari daarom gezegd: "Ik ga hier niet weg voordat er afspraken op papier zijn gezet voor de duizenden mensen in Groningen die in de problemen zitten." 

Toch heeft hij vandaag besloten te stoppen, na vijf weken hongerstaking. "Het is genoeg geweest", vertelt hij. "Vanuit een hongerstaking is gebleken, de afgelopen vijf weken, dat het gewoon heel lastig is om dat bureaucratische moeras te doorbreken." 

​Beluister hieronder het hele gesprek: 

Groninger Dhani Hoekstra stopt na vijf weken met hongerstaking


Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties