Oud-aanvoerster Daphne Koster niet jaloers op aandacht voor Oranjevrouwen

"Dit is hartstikke mooi"

Vandaag vertrekken de Oranjevrouwen naar Frankrijk voor het WK en de oranjekoorts lijkt nu al losgebarsten. Anders dan tien jaar geleden is er veel media aandacht en commercie rondom de Oranjevrouwen, of oud-aanvoerster Daphne Koster daar stiekem niet jaloers op is?

Daphne Koster was één van de pioniers die tien jaar geleden de Oranjevrouwen op de kaart zette bij het WK. Anders dan nu was de aandacht voor de Oranjevrouwen toen veel minder groot. "Wij gingen erheen zonder verwachtingen", vertelt Daphne Koster. "Tenminste wij hadden zelf wel verwachtingen, maar de buitenwereld had geen verwachting." 

De media aandacht en commercie is volgens de oud-aanvoerster dan ook het grote verschil met tien jaar geleden. Of ze hier niet stiekem een beetje jaloers op is? "Nee, dat is hartstikke mooi. Voor mij is het belangrijk dat die sport in ontwikkeling blijft en dat we mee kunnen met andere landen", legt ze uit. "En dat jonge meiden ook kunnen dromen dat ze profvoetballer kunnen worden. Dat vind ik een heel mooi gegeven." 

Check hieronder het hele gesprek: Foto omslag: ANP 

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties