Fragment

Chefkok Chiel Dohmen legt uit hoe je asperges bereid

  1. Fragmentenchevron right
  2. Chefkok Chiel Dohmen legt uit hoe je asperges bereid

Het aspergeseizoen staat op het punt van losbarsten!  Maar waar moet je op letten als je ze koopt en bereid? Giel Beelen belde met Chiel Dohman, van restaurant ByChiel. 

Het recept van Chiel: 
Ingrediënten (2 personen):
2 witte Asperges
140  gr. Biefstuk
4 st. Oesterzwammen
4 st. Kastanje-paddenstoelen
4 st. Shiitake  
1  sjalotjeSesamolie
2 el. Japanse sojasaus
Beetje vers gesneden bieslook

Bereidingswijze:
Schil de asperges en kook ze in water met wat zout beetgaar.
Laat ze uitlekken en dep de asperges droogSnijd de asperges in schuine stukjes van circa 1 CM.
Borstel de paddenstoelen goed schoon.
Ontdoe de paddenstoelen van de steeltjes en snijd deze in vieren.Hak de sjalot en de bieslook fijn.Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
Voeg de mie toe aan ruim kokend water en kook deze tot het gaar is.
Giet ze af en houd ze warm.Laat de sesam- en de olijfolie goed heet worden op een hoog vuur in een braadpan.
Als de olie goed heet is, bak de asperges tot ze licht gaan kleuren.
Ze mogen absoluut niet gaar worden.
Voeg vervolgens de sjalotjes, de paddenstoelen en de biefstukreepjes toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten en breng het op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Serveer het gerecht met de mie!