Naar homepage
Fragment

De BLT-sandwich van chefkok Ramon Brugman

  1. Fragmentenchevron right
  2. De BLT-sandwich van chefkok Ramon Brugman

Recept:

Wat heb je nodig?
16 sneetjes casino wit. ( vers van de bakker)
24 plakken ontbijtspek
4 tomaten
1 krop romansla of ijsberg sla
1 recept mayonaise

Recept mayonaise:
 Mayonaise
2 eidooier
1 theelepel azijn
1 heel lepel Glade mosterd
400 ml archidee olie
1 citroen
Zout 

Bereiding:
Meng de eidooier met de azijn en de mosterd. Blijf roeren terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik is roer je er nog de sap van de citroen door heen. Breng op smaak met zout. 
Toast de boterhammen. Bak de sopek in een droge koekenpan en keer ze regelmatig om zodat je krokant spek krijgt. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in plakken en snij de sla in dunne reepjes. Smeer nu een laagje mayonaise op het gecoate brood. Leg hier wat sl en tomaat op. Doe een beetje zout en peper op de tomaat. Leg hier twee strips bacon op.herhaal dit tot het laatste stukje toast. Je maakt dus een sandwich van vier hoog. Snij schuin door de midden.