Fragment

Ramon Brugman maakte een vloeibare appeltaart vanwege Nobelprijs voor de Scheikunde

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ramon Brugman maakte een vloeibare appeltaart vanwege Nobelprijs voor de Scheikunde

Recept voor de Appeltaart met kruimeldeeg:

Deeg:
100 gram suiker
200 gram boter
300 gram bloem
1 ei

Snij de boter in blokjes en meng deze met de suiker. Voeg het ei toe en kneed dit door elkaar. Als laatst de bloem erbij en kneed tot de ingrediënten goed gemeen zijn. Rol het deeg in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.

Vulling:

6 stuk appels, (jonagold, goudrenet)
150 gram suiker
150 gram rozijnen
1 citroen
2 theelepel kaneel

Kruimeldeeg:
100 gram boter
100 gram suiker
150 gram bloem

Snij de boter in kleine blokjes en meng met de suiker en de bloem. Wrijf alles tussen je handen en blijf dit doen tot er kruimeldeeg ontstaat.