Presentator

Stefan Stasse

  1. Presentatorenchevron right
  2. Stefan Stasse

Stefan Stasse is presentator van de KRO radioprogramma’s De Staat Van Stasse en Goudmijn. Op televisie is hij te zien als acteur en jarenlang als rekenmeester in De Rekenkamer. Ook doet hij veel stemmenwerk voor televisie.


Stefan Stasse wordt op 28 februari 1960 geboren in onze hoofdstad. Na zijn middelbare school wordt hij toegelaten aan de toneelschool in Maastricht. Daar studeert hij in 1984 af als docent drama. Twee jaar later komt Stefan in dienst bij de KRO op de afdeling radio. Daar wordt hij programmamaker bij de jeugdafdeling. Hij doet de regie van het programma Heksennest. Later presenteert hij programma’s als Popeye, Andere Koffie en Leidsekade Live.


Vanaf 1995 is Stefan presentator van Goudmijn, vol muziek en herinnering, eerst op Radio 2 en tegenwoordig op Radio 5 Nostalgia. Op 6 januari 1997 opent hij het Theater van het Sentiment op Radio 2, een tijdreis naar een kroondag uit het verleden. In 1998 gaat het programma naar vier voorstellingen per week en dat blijft zo tot en met 29 augustus 2013. Theater van het Sentiment wordt bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon en de Gouden Radioring.


Op 2 september 2013 gaat De Staat Van Stasse van start op NPO Radio 2, waarin Stefan vier avonden per week de dag op een unieke manier afsluit, tussen 20:00 en 22:00 uur.