Presentator

Martine Ten Klooster

  1. Presentatorenchevron right
  2. Martine Ten Klooster

Achtergrond en carrière
Martine ten Klooster is geboren op 5 december in Zwolle. Ze heeft de studie Journalistiek op de Christelijke Hogeschool Ede behaald. Tijdens haar studie werkt ze voor Xnoizz, NEO, EO-jongeren en BEAM. In 2015 start ze fulltime bij de Evangelische Omroep als radioredacteur bij Radio 5, waarna ze in 2016 officieel in dienst komt.

EO-programma's
In 2016 komt Martine in dienst van de Evangelische Omroep. waar ze in de eerste jaren aan de slag gaat als redacteur, producer en als sidekick bij het NPO Radio 2-programma ‘Thank God It’s Sunday’. Ondertussen is ze zelf wekelijks te horen op KX Radio, het opleidingsstation voor nieuw radiotalent. Na wat invalbeurten op de zondagavond bij Radio 2 neemt ze in oktober 2020 de presentatie van ‘Thank God It’s Sunday’ over van Henk van Steeg onder de nieuwe naam ‘De Kloosteravond’.

Vanaf november 2021 verplaatst ze naar de zondagmiddag van 16:00 uur tot 18:00 uur met ‘Martine in de middag’.

Martine presenteert ‘Martine in de morgen’ (voorheen 'Holy Hits') op zaterdagochtend van 04:00 uur tot 07:00 uur op NPO Radio 2 en op dezelfde zender ‘Martine in de middag' op zondag van 16:00 uur tot 18:00 uur. Ze heeft veel aandacht voor tekst in liedjes en maakt daarom ook de podcast 'Tekstuele voorlichting'. In deze podcast nodigt ze een artiest uit en zoekt ze samen met vaste gesprekspartner Matthijn Buwalda naar de betekenis van en het hart achter een liedje.