Presentator

Dolf Jansen

  1. Presentatorenchevron right
  2. Dolf Jansen

Dolf Jansen is volgens velen de snelste cabaretier van Nederland, hij spreekt soms nog sneller als hij loopt, en soms zelfs andersom! Hij liep ooit de marathon in minder dan 2 uur en 28minuten....go figure! Samen met Hans Sibbel vormde hij het cabaretduo Lebbis en Jansen. Zonder Lebbis raast Dolf verder. Hij speelt shows door het hele land. In 2009 en 2010 stond hij op de planken met "Altijd verder", en eind 2010 met zijn 'Eindejaars 2010'. Ook is hij te horen op radio 6, iedere zondag van 18 tot 20 uur, Afslag Thunder Road.


Eerder had hij zijn eigen 3FM-programmma ‘Leuk is anders’ en presenteerde hij televisieprogramma als ‘VARA Laat’, ‘VARA Live’ en ‘Later wordt het leuk’. Dolf schrijft ook boeken en maakt Oudejaarsshows. Jansen improviseert graag en probeert, samen met zijn publiek, uit te vinden wát er gebeurt, waaróm dat is en wat we eraan gaan doen.... En hij twittert. Veel en scherp.


Inmiddels is hij samen met Willemijn Veenhoven elke zaterdagmiddag te horen op NPO Radio 2 in Spijkers met Koppen van 12:00 tot 14:00 uur.