Presentator

Bart Arens

  1. Presentatorenchevron right
  2. Bart Arens

Bart Arens (2 maart 1978) groeit op met klassieke muziek. Hij leert piano spelen met werken van Bach, Mozart en Moessorgski. Na het horen van Crystal Waters’ ‘Gypsy Woman’ in een hitparade op de radio weet 12-jarige Bart het zeker: hij wil dance muziek produceren én zelf een nationale hitparade presenteren. Barts ouders raden ‘m aan om eerst even z’n HAVO af te maken.

De wens om danceplaten te produceren komt als eerste uit wanneer hij samen met vriend Tom van der Geer onder de naam Club Caviar, DJ Alpha en Miss Nine tracks uitbrengt. Het grootste succes komt in 1999 als ze het nummer ‘Blow Ya Mind’ van Lock ‘n’ Load remixen. De remix haalt de 6e positie in de Britse Top 40 en bereikt ook in de VS, Scandinavië, Rusland en Australië de hitlijsten. In totaal worden er wereldwijd meer dan een half miljoen singles verkocht. Als Arens stopt als muziekproducer is hij al druk bezig met z’n radiocarrière.

Bart begint in 1994 bij de lokale omroep Holland Centraal in Leiden. Hij maakt er gedurende 10 jaar meerdere radioprogramma’s. In 2003 maakt hij de overstap naar 3FM en combineert hij het presenteren van radioprogramma’s in de nacht met het produceren van Swijnenstal, Lantinga & Swijnenberg en Ekstra Weekend overdag.

In 2007 neemt Bart de radioshows van Corné Klijn bij de TROS over. Barts tweede grote wens komt ook uit wanneer hij presentator wordt van een Nationale hitlijst: de Mega Top 50. Ook maakt hij op zondag (15.00 -18.00) De Radioshow van Bart en op vrijdag (18.00 – 19.00) 3FM Weekend Request. Op 4 september 2008 wint hij de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Na ruim 11 jaar 3FM maakt Bart in 2015 de overstap naar NPO Radio 2, waar hij Daniël Dekker opvolgt die met zijn programma De Gouden Uren stopt. Arens nieuwe programma heet Aan De Slag! en is iedere werkdag te horen tussen 09.00 en 12.00 in de ochtend. Vaste onderdelen zijn het 60 Seconden Spel en de Top 2000 Shuffle.

Bart opent inmiddels 5 jaar de Top 2000. In een live mashup combineert hij gemiddeld 25 Top 2000 hits in 3 minuten. Daarnaast presenteert Bart ieder jaar tijdens het Songfestival het programma Op Weg Naar De Finale. Verder is Bart regelmatig in de Wisseloord Studio’s te vinden voor zijn online serie Barts Classic Tracks, waarin hij samen met Nederlandse artiesten hun grootste classic ontleedt.