Barts Classic Track NL #7: Guus Meeuwis - 'Brabant'

Barts Classic Track NL #7

Samen met Guus Meeuwis en pianist en liedjesschrijver Jan-Willem Rozenboom ontleedt Bart één van Guus' grootste hits: 'Brabant'!

"Ik wilde eigenlijk gewoon naar huis, naar m'n café. Daar staan m'n vrienden en als ik daar aan kom brandt er nog licht. "


- Guus Meeuwis over zijn heimwee naar BrabantOpmerkelijk genoeg heeft 'Brabant' nooit hoog in de hitlijsten gestaan, maar toch is het een van Guus' succesvolste nummers. Voor veel mensen is de track het officieuze volkslied van de provincie Brabant, tijdens concerten deinst iedereen (uit welke provincie dan ook) van links naar rechts met een biertje in de hand mee en de hit is niet meer weg te denken uit de hoogste regionen van de Top 2000. 

Samen met zijn vaste componist Jan-Willem Rozenboom vertelt Guus ons hoe het nummer ontstaan is en worden de verschillende secties in de track stukje voor stukje onder de loep genomen. Inclusief de circusroffel!  


"In eerste instantie dachten we: daar willen we misschien juist een beetje van af. "


- Guus en Jan-Willem over het toevoegen van een kapelBekijk hier Barts Classic Track NL #7 over 'Brabant': 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.In Barts Classic Track NL, de Nederlandse spinoff van Barts Classic Tracks, bespreekt Bart samen met de artiest in kwestie hoe een nummer tot stand is gekomen en is opgebouwd. In de Wisseloord Studio's ontleden ze samen laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene. 

Meer Classic Tracks van Bart vind je op zijn Facebook-pagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks


Oproep


Volg ons

Volg Aan De Slag! op Facebook

volg ons hier


Agenda


    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties