Muzieknieuws

De plannen van Anouk om opnieuw aan Songfestival mee te doen

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De plannen van Anouk om opnieuw aan Songfestival mee te doen

In 2013 vertegenwoordigt Anouk Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. Nadat ze Nederland een top 10-notering in de finale bezorgt, wilde ze het eigenlijk nog een keer proberen, maar dat blijkt lastiger gezegd dan gedaan.

Net als 600 andere artiesten wil Anouk na 11 jaar weer schitteren op het Eurovisie Songfestival-podium in Malmö. Anouk is hier al te zien in 2013 tijdens de 58e editie van het Songfestival. Ze weet met het nummer Birds voor het eerst in negen jaar tijd voor Nederland de finale van het festival te behalen. Anouk eindigt op de negende plaats.

In die tijd wist ze de nationale competitie te omzeilen, doordat ze aangaf dit niet te willen doen. Ze deed al een open sollicitatie voor haar deelname in de zomer van 2012. Anouk werd daarna al snel gekozen als deelnemer aan het Songfestival.

Voorstel aan selectiecommissie

Met een nummer van haar nieuwe album Deena & Jim wilde de zangeres naar het Songfestival. "Ik heb het aan de selectiecommissie voorgesteld", vertelt de zangeres aan NU.nl. Anouk had eigenlijk niet meer de intentie om deel te nemen aan het Songfestival, maar met dit lied in gedachten wil ze het toch graag nog eens proberen. "Ik vind deze plaat zo te gek en zo groots." Welk nummer het betreft, is nog niet bekend.

Plannen komen niet overeen

Uiteindelijk blijken de plannen van de zangeres en de selectiecommissie niet met elkaar overeen te komen. "Ze hebben dit jaar heel veel inzendingen ontvangen en ik kan natuurlijk niet achterlangs. Dat begrijp ik ook we", licht Anouk toe. Na de vele inzendingen heeft de selectiecommissie tijd nodig om een beslissing te nemen, en dit gebeurt pas ergens in december van dit jaar, en de songfestivalinzending wordt vaak pas in maart gepresenteerd. Al zijn er wel eens uitzonderingen, waaronder de bekendmaking van de deelname van Trijntje in 2015. De artiest en nummer waren toen al bekend voor de jaarwisseling.

Anouk staat voor een lastige keuze. Enerzijds wil ze graag deelnemen aan het Songfestival, maar anderzijds staat haar geplande albumrelease op 3 november voor de deur. Anouk vindt het uitstellen van het album geen eenvoudige optie. Ze beseft dat ze dit niet kan riskeren, vooral omdat ze niet zeker weet of ze geselecteerd zal worden. Uiteindelijk heeft ze de beslissing genomen om zich terug te trekken uit de selectie. Anouk laat weten aan NU.nl dat dit een teleurstelling is, maar ze ervoor kiest om zich vast te houden aan haar albumrelease. "Het gaat helaas niet door", vertelt Anouk.

Ster advertentie
Ster advertentie