NPO Radio 2 TopSongs

Geen single, maar toch een TopSong voor Anouk

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen single, maar toch een TopSong voor Anouk

Gedurende de presentatie van haar nieuwe album Deena & Jim vertelde Anouk tegen NPO Radio 2 dat ze geen single wil uitbrengen van deze plaat. Toch vinden onze dj’s het nummer One Day At A Time zo ontzettend mooi, dat we het uitroepen tot TopSong.

De ballad One Day At A Time is het slotstuk van het vrijdag verschenen Deena & Jim, een album dat volledig is ingespeeld door een symfonieorkest uit Praag. De twaalf nummers vormen tezamen een suite van bijna 55 minuten. Een hele unieke aanpak voor een album, zeker in dit streamingtijdperk. “Ik vind het juist leuk om iets te doen wat niet echt aan de hand is”, zegt Anouk erover in het interview dat wij met haar hadden. “Als je al een tijdje in de muziek zit – en ik heb al best wel veel mogen uitproberen, ook muzikaal – dan moet je ook wel proberen jezelf een beetje te verrassen.”

Geen single

Het nadeel van een album uitbrengen dat één geheel vormt, is dat het moeilijk is om er een nummer uit te lichten dat volledig op zichzelf staat. Anouk wilde daarom, voor het eerst in haar carrière, geen single uitbrengen van haar nieuwe album. “Het gaat niet gebeuren dat er gewoon weer een single heel erg groot wordt”, denkt Anouk. “Er is een nieuwe generatie en dat is ook zoals het hoort. Die zijn jong en jongeren die streamen en die zitten niet te wachten op oude Annie die nog even de hitlijsten wil veroveren.” Wellicht denken ze er anders over als ze de NPO Radio 2 TopSong van de week horen!

One Day At A Time van Anouk is deze week NPO Radio 2 TopSong

Ster advertentie
Ster advertentie