Round Midnight
NTR

Kees Heus brengt ode aan de levende legende Idris Ackamoor

  1. Nieuwschevron right
  2. Kees Heus brengt ode aan de levende legende Idris Ackamoor

In een nieuwe aflevering van Round Midnight brengt Kees Heus een ode aan saxofonist Idris Ackamoor. Met een prachtige selectie aan muziek en een boodschap van Ackamoor zelf.

Saxofonist, theatermaker, activist én bandleider van The Pyramids: dit zijn titels die Ackamoor zonder twijfel aan zichzelf mag toeschrijven. Met The Pyramids, een formatie die hij in 1971 samen met fluitist Margaux Simmons en bassist Kimathi Asante oprichtte, creëren ze spirituele jazz met als hoofddoel helende muziek te maken. Muziek die raakt, kracht geeft en verbindt, geïnspireerd door het gedachtegoed van Sun Ra, Coltrane en Pharaoh Sanders.

Terwijl ze in de jaren ‘70 door Europa en Afrika toeren, ontdekken ze in Afrika een geheel nieuwe wereld van muziekstijlen en spelen ze met lokale musici. Deze Afrikaanse invloeden verrijken hun composities aanzienlijk en vormen vanaf dan een rode draad in de muziek en tijdens optredens.

Kees Heus brengt in een nieuwe aflevering van Round Midnight een ode aan deze veelzijdige artiest aan de hand van Ackamoor’s sferische repertoire. Ook ontving Kees berichten van Ackamoor zelf:

Kees ontvangt een bericht van levende legende Idris Ackamoor

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Round Midnight met Kees Heus