Naar homepage
NPO Radio 2 Soul & Jazz

Corrie's Laatste Brokken

  1. Nieuwschevron right
  2. Corrie's Laatste Brokken

Gitariste/componiste Corrie van Binsbergen is al jaren van grote waarde binnen de Nederlandse muziek. Ze gaat zich toeleggen op componeren en stopt daarom na 2020 met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. Maar voordat het zover is laat ze nog even flink van zich horen met drie succesvolle Brokken-producties.

Na alle Corona-perikelen brengt het najaar hopelijk weer veel moois. Van Binsbergen trapt af op 10 september in het Amsterdamse Bimhuis met haar all star octet Vanbinsbergen Playstation dat daarna langs de Nederlandse jazzpodia trekt met de REMISE-tour, een 'best of'-feest met stukken uit het rijke repertoire van de band en nieuw werk.

Met Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet speelt ze de voorstelling Wie zouden wij anders zijn… een poëtische selectie uit de dierenverhalen. Over de tijd, over feestjes, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn.

Op zondag 27 december wordt in het Bimhuis het brokken-tijdperk groots afgesloten met een speciale en allerlaatste editie van het Brokken Festival. Corrie van Binsbergen formeert hiervoor een XL-formatie met vele gasten uit het roemruchte brokken-verleden.

OVER CORRIE

Corrie van Binsbergen begon in 1986 met Corrie en de Brokken. Als leider van Stichting Brokken initieerde ze talloze grensoverschrijdende projecten zoals Corrie en de Grote Brokken, een twaalfkoppige band met kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en Schrijvers in Concert, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, waarin ze een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Ze werkte onder meer met Remco Campert, Manon Uphoff, Frédérique Spigt, Josse De Pauw, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Corrie van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.