NPO Soul & Jazz

Chef'Specials' gevarieerde funkmenu

  1. Nieuwschevron right
  2. Chef'Specials' gevarieerde funkmenu

Verse DWDD-huisband blijft verrassen

Funk-rapband Chef'Special uit Haarlem bestaat sinds 2008. Hun ster is rijzende sinds begin 2010. Ze traden meermaals op in DWDD en begin 2011 werden de jongens uitgeroepen tot Serious Talent van 3FM. Op 16 augustus vroeg Matthijs van Nieuwkerk Chef'Special tijdens de radioshow van Giel Beelen als huisband van De Wereld Draait Door.

CONCERT

Chef'Special, Lowlands Charlie, 20 augustus 2011Door Frank Jochemsen

MUZIEK

Chef'Special maakt vunzig goede funk, die ze moeiteloos mengen met rap, reggae en rock. Tijdens een retestrakke show worden een zootje nummers afgewerkt waar een paard de hik van krijgt. Het publiek is uitzinnig van enthousiasme. En terecht. Hier kun je alleen maar knalhard op mee denderen.

PLUS

Het menu van Chef'Special voor dit concert blijft verrassen. Geheel onverwacht bestijgt jazzheld Benjamin Herman het podium om in het nummer 'Birds' een extreem geile solo te blazen. Dan weer komt er tijdens het nummer 'Biggest Monkey' een arsenaal blazers het podium op, waaronder hoornspeler Morris Kliphuis. Het nummer 'Lie to me' zingt zanger Joshua Nolet in duet met Tessa Douwstra. Alsof dat nog niet genoeg is komt bij 'Citystreets' een achttal beeldschone danseressen meedoen waarmee het testosteron helemaal tot ongekende hoogte stijgt.

MIN

Heel af en toe is er een ingetogen moment. Dat mag wat vaker, dan is de show helemaal compleet.

CONCLUSIE

Chef'Special brengt een bijzonder gave funkrapshow vol verrassingen. We zullen de band komend seizoen dus veel op tv gaan zien, en volgend jaar op Lowlands misschien wel in de Alpha.... Als het aan het publiek van vanavond ligt is dat absoluut zeker.

CIJFER

8,5