NPO Soul & Jazz

Filmdiva Lilian Hak is apart

  1. Nieuwschevron right
  2. Filmdiva Lilian Hak is apart

Dromerig, spannend, romantisch en bombastisch.

Een optreden van Lilian Hak is alsof je je in een film zit waarin je van hot naar her wordt geslingerd.

GEZIEN:

Lilian Hak, Noorderslag 3 FM Zaal, 15 januari 2011, 20.30 – 20.10, Charlie Crooijmans

MUZIEK:

De drums begint en er hangt al meteen suspense in de lucht. De rest van de muzikanten komen op, violen, cello, contrabas, trombone, trompet, e-gitaar en synthesizer. Uiteindelijk verschijnt Lilian Hak ten tonele in een nauwsluitend pak en heur haar hoog opgestoken. Ze speelt af en toe op een orgeltje en zingt als een sirene - soms met flinke uithalen, maar altijd beheerst. De eerste paar nummers zijn vooral mooi en romantisch. Daarna komt er wat meer pit in. Rock die naar de rockabilly neigt, 40'er, 50'er en 60'er jaren. Het lied Never speak to strangers is lekker bombastisch. De muzikanten komen in de uptempo nummers goed op gang, de sfeer is al wat losser.

PLUS:

De spanningsboog van het concert is goed uitgedacht. Het begint spannend, het middenstuk is uptempo en het eindigt in een mooi ballade met alleen zang, tape, trombone en trompet.

MIN:

Het plakwerk van de samplers uit al de films die Lilian in elkaar heeft zitten knutselen, krijgt soms de overhand waardoor de liederen niet zo coherent zijn. Het totaalgeluid is mooi maar de nummers beklijven niet.

CONCLUSIE:

Het overzetten van samples in echte muziek is een apart idee en het wordt ook heel goed uitgevoerd, maar er zit helaas niet veel bezieling in.