NPO Soul & Jazz

Knuffelbaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Knuffelbaar

Jamie Cullum verkocht wereldwijd meer dan 4 miljoen albums, speelde dit jaar met Spinal Tap(!) op Glastonbury en is nu weer terug op het North Sea Jazz Festival.

On stage

Zanger Jamie Cullum speelt vleugel, fender rhodes en akoestiche gitaar, begeleid door bas, drums, trompet en sax/keyboards. Jamie is overal te vinden op podium. Hij doet af en toe denken aan 'onze' Van Velzen die ook niet kan stilzitten achter zijn piano.

Verwachtingen

Cullum maakt jazzy pop, of poppy jazz. Het is maar net wat je het wilt noemen. Hij is een goede zanger die sympathiek overkomt. In de ballads, zoals What A Difference A Day Makes, ligt het gevaar van liftmuziek op de loer. Daarvoor biedt deze muziek te weinig muzikale hoogstandjes. Wel erg goed entertainment. In de up-tempo nummers is hij toch op zijn best. Het popnummer I'm All Over It Now, dat zal verschijnen op zijn nieuwe album The Pursuit, had ook zomaar van, daar is ie weer, Van Velzen kunnen zijn.

Publiek

Cullum staat geprogrammeerd in de grootste zaal en dat is terecht want die is tot de nok toe gevuld. Als hij zich de eerste regels van een lied niet meer herinnert zijn er genoeg fans in het publiek om het hem voor te zeggen.

Leukste moment

Jamie solo die, al drummend op zijn piano, Crazy zingt van Seal en Chasing Pavements van Adele (beiden spelen later op deze avond) en Michael Jackson's Thriller. Uiteindelijk ligt hij onder zijn vleugel op de bodemplaat te drummen.

Oordeel

Een gedegen concert van deze energieke zanger/pianist, maar muzikaal niet spectaculair.Pieter van Hoogdalem

Gehoord: North Sea Jazz Festival, 12 juli 2009