NPO Soul & Jazz

Jong en langgerekt spel uit Duitsland

  1. Nieuwschevron right
  2. Jong en langgerekt spel uit Duitsland

Het Pablo Held Trio treedt op in het kader van de EBU European Jazz Competition. De European Jazz Competition wordt gehouden in de warme en veel te kleine zaal Yenisei. Daar speelt behalve Pablo een keur aan talent die elk meedingen naar een geldprijs die besteed kan worden aan de productie van een CD.

On stage

Het Pablo Held Trio komt uit Duitsland en heeft daar al de nodige prijzen in de wacht gesleept. De bas van Robert Landermann is net niet lang genoeg om het dak van de zaal te raken. Held kondigt aan op 'shuffle' te gaan spelen wat wel eens leuk is voor de verandering.

Wat verwachten we?

Deze band doet denken aan Aaron Parks, die eerder deze avond optrad. Een experimenteel trio dus die hopelijk grenzen gaat verleggen.

Wat krijgen we?

Hoewel ze in presentatie jong en onervaren overkomen nemen ze muzikaal de risico's die horen op een festival als deze. Hun experimenteerdrift en virtuositeit schurkt aan die van Aaron Parks maar ze missen nog de drive en kracht die Parks wel heeft. Daarnaast is het spijtig dat hun shuffle playlist onafgebroken speelt. Er is geen ruimte om adem te halen in de veel te warme zaal.

Oordeel

Ondanks deze schoonheidsfoutjes is Held een band om rekening mee te houden. Hun vrijheid en jonge houding werkt verfrissend. Ook al heeft een trio instrumentaal gezien beperkingen: Held is bereid deze op te rekken en te verleggen. Een aanrader. Als je Aaron Parks nog niet gehoord hebt en dit al leuk vindt, moet je daar zeker verder luisteren en lezen.

Andre Klaver

Gezien: zaterdag 19:00-19:45, Yenisei