NPO Soul & Jazz

Costello in folk modus

  1. Nieuwschevron right
  2. Costello in folk modus

Costello stelt zijn classics in een nieuw daglicht: folk.

Wie

Elvis Costello, Jim Lauderdale (zang, gitaar); Jerry Douglas (dobro); Stuart Duncan (fiddle); Mike Compton (mandoline); Dennis Crouch (contrabas); Jeff Taylor (accordeon).

Verwachting

Bij Costello weet je het maar nooit. Vanaf het prille begin, toen hij nog gold als een opvallende singer/songwriter in de new wave scene, kende zijn carriere een opvallend verloop, waarbij hij steeds een stap zette die men niet had verwacht. Vanavond staat Americana/folk repertoire op het repertoire.

Publiek

De Maas zit stampvol. Costello is een van de grote publiekstrekkers van de zondag. In tegenstelling tot de Nile oogt de Maas niet zo oranje.

Moment

Het kabbelt, op niet onverdienstelijke wijze. Maar dan schemert er ineens door deze antieke folk de overbekende melodie van een Costello anthem, kundig vertaald naar folk begrippen. En de hele Maas zingt uit volle borst mee: Hey! You've got to hide your love away.

Oordeel

Aardig, maar we kunnen ons toch niet aan de indruk onttrekken dat dit repertoire beter tot zijn recht komt in een intieme pub.

Gezien: North Sea Jazz, zondag 11 juli, Maas, 1600-1700 uur. Jair Tchong