NPO Radio 2 Soul & Jazz

Luister de hoogtepunten uit onze North Sea Jazz Special terug

  1. Nieuwschevron right
  2. Luister de hoogtepunten uit onze North Sea Jazz Special terug

North Sea Jazz ging niet door, maar Andrew, Benjamin en Phil brachten het festivalgevoel toch je huiskamer in met een speciale live uitzending vanuit Bird in Rotterdam. Luister de hoogtepunten hier terug!

Vorige week maakten Andrew, Benjamin en Phil 6 uur lang live radio vanuit Bird in Rotterdam. Benjamin trapte af en sprak met festivaldirecteur Jan Willem Luyken over de lastige situatie dit jaar, maar ook over de knaller die voor volgend jaar gepland staat. En natuurlijk deelt hij ook hoogtepunten uit het verleden.

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken blikt terug én kijkt vooruit op North Sea Jazz

Co de Kloet moest helaas verstek laten gaan vanwege een griepje en dus werd Wilfired de Jong ingevlogen om Benjamin te ondersteunen. Over vinyl en de legendarische jamsessies die elk jaar tijdens North Sea Jazz plaatsvinden.

Daarna schuift Menno Buisman, Manager productie van het festival, aan om te vertellen over alles wat zich achter de schermen afspeelt.

Wilfried de Jong en productiemanager Menno Buisman in gesprek met Benjamin

Daarna draait Andrew de rollen om en interviewt hij Benjamin Herman over zijn rol als muzikant op het festival. Hij speelde er voor het eerst in 1984 en is sindsdien vaste gast met o.a. zijn eigen New Cool Collective.

Andrew vraagt Benjamin het hemd van het lijf over zijn optredens op North Sea Jazz

Phil en Andrew nemen het stokje van Benjamin over en gaan volle kracht vooruit! Shirma Rouse komt langs en vertelt over haar liefde voor de stad Rotterdam, het North Sea Jazz Festival en Jill Scott.

Shirma Rouse praat met Phil & Andrew over North Sea Jazz, de stad Rotterdam en Jill Scott

Dan schuift Phil Powel bij de heren aan. Hij is artistiek directeur van Bird en weet uit eigen ervaring hoe bijzonder North Sea Jazz is voor de stad Rotterdam. Ook vertelt hij over het onstaan van de inmiddels legendarische Boogie Ball afterparties in Bird, waar bijvoorbeeld Questlove bijna een resident status heeft verworven.

Phil Powel, artistiek directeur van Bird vertelt over North Sea Jazz, Boogie Ball en Rotterdam

In het laatste uur van de marathonuitzending vanuit Bird in Rotterdam spreken Andrew en Phil met DJ Git Hyper. Hij heeft niet alleen talloze keren op het festival gedraaid, maar ook veel bijzondere verhalen te vertellen. Interviews met Bootsy Collins bijvoorbeeld!

DJ Git Hyper over zijn bijzondere ervaringen op North Sea Jazz

Foto's: ANP