NPO Soul & Jazz

Best of One'sy 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Best of One'sy 2019

Gisteravond presenteerde One'sy Muller haar laatste show op NPO Soul & Jazz. Een mooi moment om terug te blikken op de bijzondere gesprekken die ze het afgelopen jaar in de studio had.

1 februari - Soul & Jazz Live met One'sy met Fernando Halman

In januari 2019 nam radio-dj Fernando Halman de Pop Media Prijs 2018 in ontvangst tijdens ESNS 2019. Samen met One’sy blikte hij terug op het winnen van die prijs, bespraken ze de documentaires over R. Kelly en Michael Jackson en vertelde Fernando waarom hij muziek van vrouwelijke artiesten graag extra aandacht geeft.

1 maart - Soul & Jazz Live met One’sy met Gideon Everduim

Gideon Everduim aka Gikkels is naast rapper ook politicus. Na een poging om via lokale politiek verandering teweeg te brengen, probeerde Gideon dat in maart 2019 via de Provinciale Statenverkiezingen. Hij kwam vertellen wat de overeenkomsten zijn tussen zijn werk als muzikant en politicus en daarnaast bespraken One’sy en hij de film BlacKkKlansman, de Oscars en de nasleep van de documentaire over Michael Jackson.

3 mei - Soul & Jazz Live met One’sy met Joy Wielkens en Samora Bergtop

Joy Wielkens en Samora Bergtop zijn niet alleen collega’s, maar ook vriendinnen die samenwerken op het toneel. Samora is coproducent van theatervoorstelling Clybourne Park, het laatste deel van het Raisin in the Sun-drieluik. Joy speelt een van de hoofdrollen in dit stuk dat gaat over gentrificatie: het opwaarderen van een buurt of stadsdeel op sociaal, cultureel en economisch gebied dat gepaard gaat met een stijging van de prijzen voor onroerend goed, waardoor niet kapitaalkrachtige buurtbewoners worden verdreven. Samora en Joy spraken met One’sy over dit probleem dat ook in Nederlandse steden steeds vaker voorkomt.

7 juni - Soul & Jazz Live met One’sy met Boris

Op 25 juni 2019 was het precies tien jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Om daar bij stil te staan organiseerde zanger Boris een tribute concert aan de man die hij een van zijn grote helden noemt. One’sy vroeg hem waarom hij de docu Leaving Neverland niet wilde zien en of hij niet heeft overwogen het tribute concert af te zeggen na de ontstane ophef.

2 augustus - Soul & Jazz Live met One’sy met Frans Blokhuis

Rond Pride Amsterdam verscheen de documentaire ‘Ik ben er geen, ik ken er geen’ over LHBT’ers in de christelijke gemeenschap. Frans Blokhuis is een van de makers ervan en schoof bij One’sy aan om te vertellen hoe het is/was om homoseksueel te zijn als zoon van een dominee. Ook legde hij uit waarom hij niet gelooft in de hokjes mannelijk en vrouwelijk.

29 november - Soul & Jazz Live met One’sy met Natacha Harlequin

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin is sinds een paar jaar graag geziene gast in talkshows om te praten over haar vak. Ze vertelde One’sy hoe ze zelf heeft gezorgd dat ze werd uitgenodigd om zichtbaarder te worden, of ze banger is geworden om haar werk te doen sinds de moord op collega Derk Wiersma en waarom het winnen van de Legal Woman of the Year Award zo belangrijk voor haar was.

6 december - Soul & Jazz Live met One’sy met Jason Tjon Affo

Vegan food en lifestyle blogger Jason Tjon Affo gebruikt eten als middel om het over serieuze zaken als veganisme, feminisme, lhbtq-rechten, racisme en meer te hebben. Op zijn blog The Indigo Kitchen deelt hij ook persoonlijke verhalen over zijn mentale gezondheid en hiv-besmetting. Jason vertelde One’sy waarom hij ervoor kiest om zo open over deze thema’s te praten en waarom hij via mooie foodfoto’s heftige onderwerpen aansnijdt.