Naar homepage
NPO Radio 2 Soul & Jazz

Trombonisten Ebba Åsman & Ilja Reingoud in New Generation

  1. Nieuwschevron right
  2. Trombonisten Ebba Åsman & Ilja Reingoud in New Generation

Als 7-jarige maakt de Zweedse Ebba Åsman per toeval kennis met de trombone, ze wil tijdens muziekles iets anders uitproberen dan de rest van haar klas. Ze blijkt talent te hebben en als ze voor haar eindexamen in Stockholm een gastles krijgt van de Nederlandse Ilja Reijngoud weet Ebba: deze lessen wil ik iedere week.

Ze wordt aangenomen voor Codarts Rotterdam en krijgt nu les van Ilja, die haar in alle facetten van het musiceren ondersteunt. Samen zoeken ze naar uitdagingen om haar ambities te verzilveren.

Bekijk haar portret hier terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Regie: Christian van Duuren
Eindredactie: Nada Mounzer
Redactie: Marnieke Klarus
Camera: Lukas de Kort en Michel Rosendaal
Geluid: Sam Huisman en Matthijs Klijn
Montage: Efin de Landmeter
Productie: Michiel Hobbelink en Irene uit den Bosch​

NEW GENERATION KIJKEN?

Een nieuwe lichting jazzmuzikanten in Nederland staat te popelen hun stem te laten horen. Of het nu straight-ahead jazz is, free jazz of kruist met klassiek; ze staan klaar om het stokje over te nemen van hun meesters. Maar niet voordat ze nog een tijdje samen hebben opgetrokken om van elkaar te leren.

New Generation portretteert dit jaar opnieuw vier Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan. Hoe zijn deze grote talenten gekomen waar ze nu zijn en wanneer kruisten hun paden die van de oudere meesters?

In de portretten is er plek voor hun verhaal, maar ook voor livemuziek. De verschillende generaties spelen met elkaar samen in speciale sessies door heel Nederland.

Dit jaar zijn er afleveringen gemaakt met drumster Sun-Mi Hong, gitarist Reineir Baas, dirigent Tijn Wybenga en tromboniste Ebba Åsman. Eerder werden o.a. Kika Sprangers, Ian Cleaver en Gideon Tazelaar al geportretteerd. Ook die afleveringen kun je allemaal terugvinden op ons YouTube-kanaal.​

NEW GENERATION LUISTEREN?

De nieuwe generatie jazzmuzikanten is ontzettend productief! Check een verzameling van hun releases in onze playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.