Naar homepage
NPO Radio 2 Soul & Jazz

Trompettist Wallace Roney (59) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Trompettist Wallace Roney (59) overleden

De Amerikaanse jazztrompettist Wallace Roney is dinsdag op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De muzikant speelde met veel grootheden in de jazz, onder wie zijn idool en mentor Miles Davis.

“I am saddened to confirm that the iconic trumpeter and jazz legend Wallace Roney passed away due to complications of COVID-19 this morning just before noon,” schrijft zijn manager Lydia Liebman. “The family is looking to have a memorial service to honor Wallace and his musical contributions once this pandemic has passed. Please respect their privacy at this time.”

Meer details over zijn gezondheid en overlijden zijn niet bekendgemaakt.

De in 1960 in Philadelphia geboren Roney studeerde bij onder anderen Dizzy Gillespie en Clark Terry. Later studeerde de trompettist af aan de Duke Ellington School of the Arts.

Roney was de enige trompettist die Miles Davis als mentor had. Hij kreeg van Davis een trompet cadeau en trad met de jazzgrootheid op tot diens dood in 1991. In 1995 won Roney een Grammy voor zijn bijdrage aan het album A Tribute to Miles Davis, dat hij samen met Herbie Hancock, Wayne Shorter, Tony Williams en Ron Carter opnam. Ook werkte hij met Art Blakey’s Jazz Messengers en was hij manager van diverse artiesten.

Het verlies komt in de muziekwereld hard aan. Zo deelt pianist Chick Corea een mooie herinnering aan zijn vriend op Facebook:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.