NPO Soul & Jazz

Kris Berry

  1. Nieuwschevron right
  2. Kris Berry

Zangeres Kris Berry (Curaçao, 1982) is nog maar drie jaar actief als jazz-zangeres. Als tiener leerde ze per toeval de muziek van Patsy Cline en Nina Simone kennen, waardoor ze onmiddellijk gegrepen werd.

Na de middelbare school verliet Kris de Caraïben en verhuisde naar Europa. Ze werkte een tijdje in Barcelona, waar ze op straat een groep muzikanten hoorde spelen. Deze ontmoeting en haar toen groeiende interesse in artiesten als Ella Fitzgerald en Nat King Cole waren van grote invloed.

De muziek van Kris Berry is een mix van Caribische klanken, swingende rock ‘n roll, country en jazz. Onlangs is haar debuut EP in Amsterdam gepresenteerd. De debuutsingel Flower Empty Tree, van de zangeres die werd geboren als Kristel de Haak, is deze week door de DJ’s van Radio 6 ook tot tot Schijf van 6 uitgeroepen en zal daarmee in vrijwel alle programma’s te horen zijn.

Kris Berry: “Ik ben natuurlijk zeer happy dat ik uitgeroepen ben tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en wat ontzettend gaaf dat Radio 6 ons heeft ‘gebombardeerd’ tot Schijf van 6!”