NPO Soul & Jazz

Track of the Day: Kris Berry & Perquisite - Let Go (#846)

  1. Nieuwschevron right
  2. Track of the Day: Kris Berry & Perquisite - Let Go (#846)

"You got to learn to be loved and if you don't I will testify in the courtroom of romance."

De Track of the Day vertelt het verhaal van liefdesverdriet, dat een mooi muzikaal koppel heeft samengebracht.

Kris Berry & Perquisite - Let Go

Perquisite

Onafhankelijk van elkaar waren ze al een tijdje bezig. Nederland raakte bekend met multi-instrumentalist en producer Perquisite in het duo dat hij jarenlang samen met rapper Pete Philly vormde. Met bescheiden hits als 'Time Flies' en 'Mystery Repeats' weet het duo zich in de kijker te spelen van DJs en menig festival. En ook op Radio 6 komen Pieter Monzon en Pieter Perquin geregeld voorbij.

Kris Berry

En ook Kris Berry is een goede bekende van Radio 6. In 2011 wordt ze als eerste uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Daarna weten er vele singles van Kristel de Haak (haar echte naam) airplay te krijgen en pakt ze terloops een NPO Radio 6 Soul & Jazz Award mee, in de categorie Soul & Jazz Talent en meerdere keren een Schijf van 6.

Lovestruck Puzzles

Ze ontmoeten elkaar voor het eerst bij een jazzsessie in Café de Nel in Amsterdam. Het is dan twee maanden na het overlijden van Amy Winehouse, waar Kris op het podium een eerbetoon aan zingt. Perquisite is direct verkocht en vraagt Kris om samen te gaan werken.

Dat levert in 2013 het album Lovestruck Puzzles op. De beats van Perquisite passen naadloos bij het zwoele stemgeluid en teksten van Kris Berry. Op dat album groeien beiden naar elkaar toe. Het wordt Perquisites meest akoestische plaat, terwijl Kris Berry nog nooit eerder met samples aan de slag is gegaan. Het is een match made in heaven, blijkt wanneer de eerste single van het duo verschijnt:

Daarna gaat het hard voor het duo. Ze worden gevraagd voor talloze festivals en concertzalen, terwijl het album er nog niet eens is. Ook bij Radio 6 zijn we verliefd op dit project en willen meer meer meer!

'Let Go'

Wanneer 'Let Go' uit komt gaat het helemaal los. Schijf van 6, 3FM Megahit en ook het buitenland lonkt nu voor het duo. En dat allemaal met een liedje dat over het liefdesverdriet van Kris Berry gaat. "Ik wilde de handdoek niet in de ring gooien" en "Je moet leren om iemand van je te laten houden". Het zijn teksten die aan komen. Volgens eigen zeggen komt haar ex-vriendje dan ook nooit naar haar concerten, omdat hij het niet aan kan om dit nummer te horen. En als er met zoveel gevoel over jou wordt gezongen...dan snappen wij dat wel.

Tijdens de Zwarte Lijst introduceerden we een nieuw item: Track of the Day, waarbij we het verhaal achter een ZL-plaat vertelden. Dit was zo leuk om te maken en de reacties waren zo positief, dat we hebben besloten de rubriek te continueren. De plaat in kwestie wordt de hele week door onze Rudy gedraaid, doordeweeks bij Zet 'm Op Rudy en in het weekend bij The Real Mackay. Crossmediaal opzeker!