NPO Soul & Jazz

NPO Soul & Jazz op Noorderslag

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Soul & Jazz op Noorderslag

In 2021 vindt Eurosonic Noorderslag volledig online plaats. Ook dit jaar hosten we een eigen podium in de Oosterpoort en we laten je graag kennismaken met de vier acts die daar die avond te zien zijn.

JOYA MOOI (22:30 - 22:45)

Joya Mooi heeft vele muzikale gezichten, allemaal gekenmerkt door haar achtergrond als conservatorium-muzikant. De Amsterdamse is sterk beïnvloed door jazz, hiphop en R&B, genres die ze vloeiend weet te combineren. Met roots in Soweto geeft Zuid-Afrikaan Joya een kijkje in de ervaringen van een nieuwe generatie van de Afrikaanse diaspora. Relaties, identiteit en saamhorigheid zijn terugkerende onderwerpen in haar muziek. Op haar recente, goed ontvangen EP Blossom Carefully, werkt Joya met producers Sim Fane, Blazehoven en SIROJ en verhaalt ze over vrijheid, erfgoed en hoop.

GINO-COCHISE (22:45 - 23:00)

Gino Cochise is een Amsterdamse artiest. Geboren uit een kokosnoot (in 1990) preekt hij het concept van bewegen in het belang van de gezondheid van deze planeet. Hij verwacht binnenkort zijn eerste officiële muziek uit te brengen en het gospel te verspreiden van wat hij Djago Music noemt. Gino is ervan overtuigd dat muziek alleen gebruikt moet worden bij meditatie, als medicijn. Je kunt de producer en multi-instrumentalist kennen van Pink Oculus, Anne-Fay en andere formaties.

LATANYA ALBERTO (23:00 - 23:15)

Latanya Alberto is een jonge Amsterdamse singer-songwriter en performer. In 2018 bracht ze als 19-jarige debuut-EP Ruminate uit. Een eerste blijk van de bijzondere, soulvolle geluiden, mellow vibes en poëtische teksten, die ook haar tweede EP Cede kenmerken. Haar band stelt haar in staat te doen wat ze het liefste doet: live optreden. Latanya’s muzikale uitingen zijn beïnvloed door verschillende genres en maatschappelijke kwesties, en zijn een vehikel voor boodschappen over sociale ongelijkheid, feminisme en cultureel bewustzijn.

SMANDEM. (23:15 - 23:30)

Het Amsterdamse SMANDEM. bewijst dat een enorme berg kwaliteiten en een ruimdenkende aanpak genregrenzen kunnen doen vervagen tot pure energie. Geïnspireerd door zowel Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter als Travis Scott en Drake, produceert het vier vrienden sterke collectief een geluid dat diep geworteld is in de jazz-traditie, maar zich ook niet beperkt door enige stijlgrens of etiquette. Debuut-EP Self-Titled. bevat bijdragen van Herbie Hancock-fluitist Elena Pinderhughes en het Nederlandse Pink Oculus en moet in april uitkomen op Super-Sonic Records.