Jasper Blom ontvangt Buma Boy Edgar Prijs in uitverkocht BIMHUIS

Het bleef nog lang onrustig in Amsterdam!

Saxofonist en componist Jasper Blom ontving de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs van Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. De felbegeerde prijs, een sculptuur van Jan Wolkers, werd door Wilfried de Jong uitgereikt in een uitverkocht Bimhuis, tijdens een door Blom zelf samengestelde concertavond. In 2020 volgt de Buma Boy Edgar Prijs Tournee langs diverse podia in Nederland, België en Duitsland.

De avond werd door Blom zelf samengesteld ende programmering was dan ook om van te smullen:

 • Jasper Blom Quartet
  Het Jasper Blom Quartet, met Jesse van Ruller (gitaar), Frans van der Hoeven (bas), Martijn Vink (drums) en Pablo Held (piano), opent de avond. De muziek die dit kwartet laat horen is een voorproefje van de nieuwe muziek die Jasper Blom gaat schrijven voor de Buma Boy Edgar 2020 tournee en de presentatie van de daaruit komende cd Polyphony 3 – Jasper Blom Quartet featuring Pablo Held.
 • ZILT
  Jasper Blom speelt 2 stukken met ZILT: Ian Cleaver (trompet), Wouter Kühne (drums) en Cas Jiskoot (bas).
 • Jasper Blom Tentet
  Een tentet vol twintigers betreedt vervolgens het podium, om de door Jasper Blom speciaal voor deze avond gecomponeerde Emily Dickinson Songs uit te voeren.
  Jasper Blom (saxen), Ian Cleaver (trompet), Wouter Kühne (drums), Cas Jiskoot (bas), Lucas Dann (piano), Victor Belmonte (trombone), Ben Fitzpatrick (altsaxofoon, klarinet), Lucas Figueiredo Santana (tenorsaxofoon, fluit), Jessie Brevé (baritonsaxofoon, basklarinet, fluit) en Anna Serierse (zang).
 • Slotact
  Na de pauze staat er een echte generatie-overstijgende band op het podium: Jasper Blom (tenorsaxofoon), Dick Oatts (altsaxofoon), Mike Boone (bas) en Mekhi Boone (drums).

De presentatie van de avond is in handen van Mijke van Wijk. De prijs wordt uitgereikt door Wilfried de Jong. De avond wordt afgesloten met een optreden van DJ Philippona Jazz Lost & Found.

JAZZPORTRET JASPER BLOM

Naast de Buma Boy Edgar Prijs vielt Jasper Blom nog een andere eer ten deel. Het Nederlands Jazz Archief maakte een prachtig jazzportret van hem. Bekijk de video hier en kijk ook vooral naar het indrukwekkende archief op jazzhelden.nl.
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties