The Preacher Men winnen Edison Jazzism Publieksprijs 2019

Concert en uitreiking op zondag 7 juli in LantarenVenster tijdens North Sea Round Town in Rotterdam

Jaarlijks kan het publiek stemmen op hun favoriete album voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Dit jaar gaat de publieks-Edison naar het album Blue van het jazztrio The Preacher Men dat veruit de meeste stemmen kreeg.

Vanochtend verraste radiomaker en jazzkenner pur sang, Co de Kloet, de tenorsaxofonist van het trio, Efraïm Trujillo. met dit heugelijke nieuws. Vanavond zijn de drie heren te gast bij Margriet van der Linden in haar dagelijkse talkshow M om daar een fragment van het winnende album te laten horen. De Edison krijgen zij op 7 juli tijdens Edison Jazz/World 2019 in LantarenVenster – Rotterdam. Het concert en uitreiking is onderdeel van North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival.

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Het publiek kon in de maand mei via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Er kon gestemd worden op tien genomineerde albums. Ruim 29% van alle stemmen ging naar Blue van The Preacher Men. Als tweede eindigde Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet en Kinan Azmeh met Levanter gevolgd door het album Abriendo Camino van het DHD Trio.

EDISON JAZZ/WORLD IN ROTTERDAM

Edison Jazz/World is ook dit jaar weer onderdeel van North Sea Round Town, het fringe festival van North Sea Jazz Festival, dat van 27 juni t/m 14 juli 2019 neerstrijkt in Rotterdam. Met hét jazzpodium van Rotterdam en omstreken LantarenVenster heeft Edison Jazz/World sinds vorig jaar een mooie locatiepartner gevonden.

Op zondag 7 juli zal oeuvreprijswinnares Patti Austin de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst komen nemen en een concert verzorgen samen met Edison Jazz Nationaal winnaar Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Naast deze winnaars zullen tijdens de uitreikingen ook winnares Jazz Vocaal Sanne Rambags met haar trio Mudita en de publieksprijswinnaar The Preacher Men hun muzikale opwachting maken. Verder treedt ook Hans Vroomans met trio op ter ere van het winnende document The Rob Franken Electrification: Functional Stereo Music


EDISON

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d'Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.


EFRAIM TRUJILLO IN CO LIVE!

Afgelopen weekend was Efraim Trujillo al bij Co de Kloet te gast in Co Live! om te praten over zijn cum laude afgeronde master-studie aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn werk met The Preacher Men.

Luister de podcast hier terug:

Co Live! met Efraim Trujillo - uitzending van 15-06-2019


ONTDEK NORTH SEA ROUND TOWN

Een dag later, op zondag 16 juni, was festivaldirecteur Michelle Wilderom bij de Co de Kloet te gast in Co Live! Michelle vertelde uitgebreid over het programma van North Sea Round Town 2019 en liet ook heel wat muziek horen. Ideaal dus als je het programma wilt ontdekken of meer wilt weten over het fringe festival van North Sea Jazz.

Luister de podcast hier terug:

Co Live! met Michelle Wilderom - uitzending van 16-06-2019Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties