NPO Soul & Jazz

In Memoriam: Dr. John (77)

  1. Nieuwschevron right
  2. In Memoriam: Dr. John (77)

De Amerikaanse muzikant Dr. John is op 77-jarige leeftijd overleden. De eigenzinnige zanger/pianist stond bekend om zijn combinatie van blues, boogiewoogie, jazz en rock-'n- roll. Je kent hem ongetwijfeld van zijn nummer Right Place, Wrong Time uit 1973, maar hij won ook nog zes Grammy's en was opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Dr. John, geboren als Malcolm John Rebennack, overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was een van de meest geëerde pianisten in de rijke muziekhistorie van de stad New Orleans.

DR. JOHN OP NSJ 2014 MET O.A. BENJAMIN HERMAN IN DE GELEDEREN

In 2014 speelde Dr. John voor het laatst op North Sea Jazz, met een eerbetoon aan de muziek van trompettist en jazzlegende Louis 'Satchmo' Armstrong. ‘Dr. John interprets Louis Armstrong’ was de ondertitel van dat optreden, waarmee hij eens te meer aangaf alles op zijn eigen manier te doen.

Naast trompettist Nicholas Payton als special guest, was ook onze eigen Benjamin Herman van de partij. Bekijk de bijzondere beelden van dat optreden in onderstaande video.

BENJAMIN'S EERBETOON AAN DR. JOHN

In zijn wekelijkse podcast op NPO Soul & Jazz bracht Benjamin deze week een eerbetoon aan Mac Rebenack, oftewel Dr. John. Hij draaide zijn favoriete nummers van The Night Tripper, bijv. van zijn eerste album Gris Gris. En ook deelde Benjamin bijzondere opnames van zijn optreden met Dr. John op Montreux Jazz Festival 2014, inclusief saxsolo (!).

Luister de podcast hier terug: