Radio 6 Soul & Jazz Icon Award voor Marcus Miller

Soul & jazz-zender eert baslegende tijdens North Sea Jazz festival Marcus Miller ontving zondag 17 juli de Radio 6 Icon Award. De soul & jazzmuzikant kreeg de award op de laatste dag van het North Sea Jazz festival. Miller ontving de prijs voor zijn imposante carrière en muzikaliteit. Marcus Miller kreeg de prijs uit handen van Radio 6-DJ Sylvana Simons en zendermanager Wilbert Mutsaers. Bekijk de uitreiking hier.

De Radio 6 Soul & Jazz jury roemt de nog maar 54-jarige componist, producent en bassist van wereldklasse om zijn grote vakmanschap en muzikaliteit. In zijn relatief korte maar imposante carrière weet Miller met zijn eigenzinnige basgeluid vele generaties voor zich te winnen. Met de Icon Award huldigt Radio 6 Soul & Jazz jaarlijks een artiest voor zijn of haar muzikaliteit en de onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek.

Marcus Miller

Baslegende Marcus Miller behoeft weinig introductie in de muziekwereld. Als componist drukt hij in de jaren ’80 een onuitwisbare stempel op het album "Tutu" van Miles Davis. Als producent, beloond met diverse Grammy’s, maar vooral als bassist maakte hij furore op meer dan vijfhonderd albums van verschillende soul- en jazzmuzikanten. Miller wordt wereldwijd geroemd om zijn virtuoze duimtechniek en zijn herkenbare basgeluid. Artiesten als Herbie Hancock, Wayne Shorter, Frank Sinatra, Aretha Franklin, Bill Withers en Michael Jackson maakten gebruik van zijn talent.

Radio 6 Soul & Jazz Awards

De Radio 6 Icon Award is onderdeel van de Radio 6 Awards. In 2012 ontving Maceo Parker de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award. De publieke soul- en jazz-zender maakt op 3 oktober de winnaars bekend van de Radio 6 Soul & Jazz Awards, gekozen door de luisteraars. Stemmen voor deze awards kan vanaf 18 september via de Radio 6 website.

Bekijk hieronder de uitreiking door Wilbert Mutsaers


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties