NPO Radio 2 Top 2000

Hoe overleef je de pollenpiek? Huisarts Edwin de Vaal geeft tips

foto: Pexels
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Hoe overleef je de pollenpiek? Huisarts Edwin de Vaal geeft tips

Prikkende ogen, een loopneus en niesbuien: het hooikoortsseizoen bereikt door de droge, warme zomerdagen z'n hoogtepunt. Huisarts Edwin de Vaal legt uit hoe je de pollenpiek overleeft.

Warm weer, een stevig windje en een gebrek aan regen. Niet alleen de natuur heeft het zwaar, mensen die last hebben van hooikoorts zullen waarschijnlijk al hebben gemerkt dat Nederland op dit moment kampt met een pollenpiek. En daarbij komt ook nog eens dat er op dit moment een verkoudheidsvirus rondgaat, vertelt De Vaal aan Jan-Willem. "Dus het is een paar dingen samen: het is én die hoge piek én als je een beetje verkouden bent, ben je er gevoeliger voor."

Tips

Gelukkig heeft de huisarts een paar eenvoudige tips om minder te snotteren. "Je hebt de handige dingetjes hè, dus dat je een zonnebril opdoet, want dan waait er ook minder in je ogen. Je kunt ook vaseline rond je neus smeren, dan blijven de pollen daaraan plakken."

De Vaal geeft ook nog advies voor binnenshuis. "Wat mensen vergeten, is dat als je de hele dag buiten hebt gelopen met je haar en je gezicht in die pollen, en je gaat met dat pollen-gezicht in je kussen liggen, dan komt het nog een keer binnen. Dus als je heel erg gevoelig voor pollen bent, was 's avonds dan even je haar en je gezicht."

Het hele gesprek met huisarts Edwin de Vaal luister je hieronder:

Hooikoorts radar slaat paars uit: huisarts Edwin de Vaal komt met tips!

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie