NPO Radio 2 Top 2000

Brian May speelt emotionele versie van Bijou voor 350.000 mensen

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Brian May speelt emotionele versie van Bijou voor 350.000 mensen

In 1991 brengt Queen het album Innuendo uit met daarop The Show Must Go On, maar ook het pareltje Bijou.

Het nummer bestaat uit twee lange gitaarsolo's van Brian May met tussendoor een minuut aan zang van Freddie Mercury. Het nummer is ook geschreven door het duo, Mercury schrijft de tekst en componeert samen met May de gitaarsolo’s. Bijou gaat over de relatie van Freddie Mercury met zijn toenmalige vriendin Mary Austin. Hij bleef tot zijn dood in 1991 bevriend met haar.

You and me
We are destined
You’ll agree
To spend the rest of our lives
With each other
The rest of our days
Like two lovers
Forever yeah, forever
My bijou

Helaas heeft Freddie Mercury het nummer Bijou nooit live gespeeld. Toch heeft Brian May het nummer wel ten gehore gebracht tijdens een tour in 2008. Op 12 september van dat jaar speelt Queen namelijk live met Paul Rodgers voor een publiek van 350.000 mensen in Charkiv, Oekraïne. Deze tour bevat onder meer een zeldzaam optreden van Las Palabras de Amor en het allereerste live optreden van Bijou.

In onderstaande video speelt Brian May het nummer live, terwijl je Freddie Mercury bij het zanggedeelte op beeld ziet verschijnen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online.

KLIK HIER OM DE LIJST VAN 2023 TE BEKIJKEN

Ster advertentie
Ster advertentie