Podcast

Giedo van der Garde in 30 MINUTEN RAUW: 'Als je angst hebt, moet je op de bank gaan zitten'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Giedo van der Garde in 30 MINUTEN RAUW: 'Als je angst hebt, moet je op de bank gaan zitten'

In een nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW is voormalig autocoureur Giedo van der Garde te gast bij Ruud de Wild. Samen bespreken ze roekeloosheid en angst in de autosport en hoe zijn zoontje het stokje overneemt.

Ondanks de inherente gevaren van het racen, benadrukt Van der Garde dat het belangrijk is om niet roekeloos te zijn in de autosport. Onverantwoord gedrag leidt namelijk vaak tot ongelukken. "Nee, ik denk als je roekeloos bent. Dan crash je veel." Voor Van der Garde is een zekere mate van angstvrijheid daarentegen essentieel om succesvol te zijn. "Als je angst hebt, zeg ik altijd, dan moet je thuis op de bank gaan zitten."

'Kippenvel'

Hoewel hij zelf bekend is met de gevaren van de autosport, ziet hij nu dat zijn zoon steeds meer interesse toont in het racen. "Hij heeft toevallig van de week een spreekbeurt willen geven over racen. Dan moet hij een helm meenemen, en een pak, en andere dingen. Hij vindt het helemaal fantastisch." Ondanks Van der Gardes aanvankelijke terughoudendheid om zijn kinderen in een kart te plaatsen, laat hij zijn zoon zelf de beslissing nemen om zich wel of niet op de sport te richten. "Hij wil nu ook gaan karten. Volgende week dinsdag moeten we weer daar aan de bak."

Als hij naar zijn zoon kijkt die zijn eerste stappen zet in de kartwereld, herleeft Van der Garde zijn eigen ervaringen als coureur. "Ik zag hem rijden en de manier hoe hij in de kart zat. En hoe hij stuurde. En waar hij instuurde. En hoe hij over het circuit heen ging. Ik kreeg wel even kippenvel."

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Giedo van der Garde (S12) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie