Programma
BNNVARA

Schoolklas die geschrapt werd uit Koningsdag-programma mag in Jan-Willem Start Op! optreden

foto: RTV Drenthe / Mirthe Zuhornfoto: RTV Drenthe / Mirthe Zuhorn
  1. Nieuwschevron right
  2. Schoolklas die geschrapt werd uit Koningsdag-programma mag in Jan-Willem Start Op! optreden

Een grote domper voor de leerlingen van basisschool OBS 't Koppel uit Nieuw-Weerdinge: hun lied werd geschrapt uit de Koningsdag-programma. Daarom schoten Jan-Willem en Jeroen vanochtend te hulp.

Er werden nieuwe outfits gekocht, vakanties afgezegd en er werd vooral maandenlang heel hard geoefend. De leerlingen van OBS 't Koppel verheugden zich er enorm op om hun Koningslied te zingen voor de koninklijke familie. "Dat was natuurlijk hartstikke jammer", vertelt muziekdocente Lisette Schriever. "We hadden ons er natuurlijk heel erg op verheugd om dit te doen."

'Geen tijd'

Het koningsdaglied van OBS 't Koppel bleek deze week toch niet in het programma van Koningsdag 2024 te passen. "Er is gewoon te veel op de planning gezet en uiteindelijk was er toch geen tijd voor om ons lied te laten horen", legt Lisette uit.

Optreden in Jan-Willem Start Op!

Jan-Willem en Jeroen wisten de teleurstelling in Nieuw-Weerdinge gauw om te toveren in blijdschap. Er is natuurlijk maar één ding leuker dan optreden voor de koning en de koningin, optreden in de best beluisterde ochtendshow van Nederland: Jan-Willem Start Op! En dat is precies wat deze schoolklas in de week voor Koningsdag mag doen. "Dat zou heel mooi zijn", reageert Lisette blij. "Ik denk dat die kinderen dat helemaal prachtig vinden."

Bekijk het interview hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie