Programma
BNNVARA

Afscheidsconcert voor Golden Earring is een feit: "Hebben 1000 muzikanten!"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Afscheidsconcert voor Golden Earring is een feit: "Hebben 1000 muzikanten!"

Een jaar geleden kwam Yaël Vinckx met het idee om een afscheidsconcert te organiseren voor de Golden Earring. Toen nog een heel ambitieus plan, nu een feit!

De documentairemaakster startte aan jaar geleden een zoektocht naar 1000 muzikanten, geïnspireerd op Foo Fighters-documentaire 'We Are the Thousand'. Zo vertelde ze toen ook in Jan-Willem Start Op!: "Ik zat die documentaire te kijken dacht: waarom heb ik dat niet verzonnen? En toen kwam ik met het idee voor de Golden Earring."

Nationaal cadeau

Waar Yaël toen nog geen locatie en muzikanten had, is dat inmiddels allemaal geregeld. 1000 muzikanten, Ahoy en een datum verder. Op 30 september dit jaar zal het afscheidsconcert plaatsvinden. "We hebben 800 muzikanten, die noemen wij onze rockers, dat zijn drummers, zangers, gitaristen en bassisten. Die gaan vier songs van de Earring spelen", vertelt Yaël. "Daarnaast richten we een rock-fanfare op van 200 blazers, die ook nummers van de Earring gaan spelen. En er komen een aantal artiesten, die ook een muzikale ode aan de band doen. Al met al een show van een uur of twee, een nationaal cadeau aan de Golden Earring."

Komt Golden Earring ook?

Of de Earring aanwezig is bij het concert om dit nationale cadeau te ontvangen, dat is nog even de vraag. Maar weet Yaël: "Ze vinden het leuk, hoor." Vrijdag 12 april start de kaartverkoop voor dit concert. Een deel van die opbrengsten zal gaan naar stichting ALS.

Bekijk hieronder het hele interview:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie