Programma
BNNVARA

Katja was bij geheimzinnige opnames Joost Klein: 'Voor de postcard?'

foto: Ruud Janssen
  1. Nieuwschevron right
  2. Katja was bij geheimzinnige opnames Joost Klein: 'Voor de postcard?'

Het optreden van Joost Klein in 013 houdt de gemoederen flink bezig. Er zouden geheimzinnige opnames gemaakt zijn tijdens een moshpit. Katja Zwart was erbij en doet in Jan-Willem Start Op! verslag.

Gisteravond trad Joost Klein op in Tilburg en het publiek kreeg strenge voorwaardes: er mochten geen telefoons mee de zaal in. Dat was met een reden, weet Katja te vertellen. En het was niet omdat ze bang waren voor Mia en Dion taferelen. "Nee, bij Joost Klein gebeurt dat toch niet", reageert Katja. "Er gingen van tevoren al geruchten of er iets opgenomen zou worden voor het Songfestival zelf."

'Ik heb jullie hulp nodig'

Dat zou best weleens het geval geweest kunnen zijn, want bij het optreden was ook een cameraploeg aanwezig. "Joost heeft Europapa ook twee keer gedaan", legt Katja uit. "Een keer aan het begin en een keer ergens halverwege de set. Toen zei hij: 'Jongens, ik wil wat gaan doen, maar ik heb jullie hulp nodig. Dus hij vroeg de hulp van het publiek en gaf hele duidelijke instructies. Hij wilde een moshpit en zei: 'Raak me dan vooral niet aan. Want we willen iets proberen en we moeten kijken of dit gaat lukken."

Voor de postcard?

Terwijl Joost Europapa nogmaals zong, gaf hij het publiek tussendoor nog aanwijzingen. "Hij zei: 'Die cirkel moet wijder, jullie moeten rennen.' Ik heb er een heel klein beetje zicht op gehad, ik zag zijn hoofd in de moshpit", legt Saskia uit. Waar deze opnames nu precies voor gebruikt gaan worden? AVROTROS ontkent dat deze voor het Songfestival zelf zijn, maar dat wordt wel gefluisterd. "Er gingen geruchten op de vloer dat dit misschien voor de postcard zou kunnen zijn, het introductiefilmpje dat je te zien krijgt voor het lied bij het Eurovisie Songfestival. Maar je zou ook nog kunnen denken aan visuals die tijdens de stage act worden gebruikt."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie