Muzieknieuws

De Jeugd van Tegenwoordig brengt nieuwe single Goed Nieuws uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Jeugd van Tegenwoordig brengt nieuwe single Goed Nieuws uit

Hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig heeft vrijdag een nieuwe single uitgebracht, en dat is Goed Nieuws. Dat is overigens ook de titel van de track. Beluister hem hier!

De Jeugd van Tegenwoordig kondigde onlangs hun achtste album Moderne Manieren aan, dat op 11 augustus verschijnt. De aankondiging van die plaat, de eerste van de hiphopgroep sinds Luek = Anders uit 2018, ging ook meteen gepaard met een eerste single: Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage).

Vrijdag bracht de groep achter hits als Sterrenstof, Watskeburt?! en Een barkie de tweede track van Moderne Manieren uit, Goed Nieuws. Beluister het nummer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Welkom, bij Moderne Manieren. We zullen ons dit seizoen niet alleen focussen op 'moderne manieren’, maar ook op nieuwe irritatietechnieken", schrijft De Jeugd van Tegenwoordig over hun aankomende plaat. "Aan de hand van een aantal voorbeelden zullen wij deze uiteenzetten en plaatsen binnen zowel micro- als macroculturele context. Daarbij zullen wij kortstondig inzoomen op een aantal vragen van zowel filosofische als antropologische aard. Wat is de rol van de hedendaagse man in deze tijdgeest en is de term ‘gekke bawler’ nog wel van toepassing op diens capriolen en toespelingen? Moderne Manieren, een educatieve uiteenzetting in de vorm van ritmische poëzie."

Moderne Manieren Tour

Rond de release van de nieuwe plaat gaat De Jeugd ook weer op tour. Zo staat de rapgroep in augustus voor de zevende keer op Lowlands, en zijn er in het najaar optredens in onder andere 013, AFAS Live en Ahoy.

De Jeugd van Tegenwoordig in de NPO Radio 2 Top 2000

De Jeugd van Tegenwoordig is in 2022 twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden. Watskeburt?! staat op plek 1244, Sterrenstof op 160.

Ster advertentie
Ster advertentie