Muzieknieuws

Rick Astley zorgt voor massale sing-along met Never Gonna Give You Up

foto: Still Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Rick Astley zorgt voor massale sing-along met Never Gonna Give You Up

Zaterdag speelt Rick Astley zijn allereerste Glastonbury-set ooit. En natuurlijk sluit hij zijn optreden af met de 80’s klassieker Never Gonna Give You Up.

"Ik heb in mijn leven veel dromen gehad. Een van mijn dromen was om op Glastonbury op te treden. Die droom is vandaag uitgekomen", zegt de zanger tegen de festivalgangers.

Never Gonna Give You Up

Astley opent zijn show met een van zijn hits uit de jaren 80, Together Forever, waarna hij verdergaat met nummers als When You Need Somebody en een van zijn nieuwe songs, Dippin My Feet. Maar zijn grootste succes bewaart de zanger voor het einde van zijn show.

Als je de afgelopen jaren ook maar sporadisch online hebt rondgestruind, kun je de internetsensatie van Never Gonna Give You Up niet hebben gemist. Het nummer wordt – na eerder al een aantal weken bovenaan de hitlijsten te hebben gestaan in 1987 - opnieuw populair dankzij de Rickrolling-meme en is inmiddels 1,4 miljard keer bekeken op YouTube.

Dat het nummer ongekend populair blijft, bewijst het publiek van Glastonbury door het nummer woord-voor-woord mee te zingen met Astley, die de menigte op zijn beurt trakteert op een bijna 10 minuten-durende versie van Never Gonna Give You Up.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je meer weten of de Rickroll? Lees dan hier verder (nee, echt)!

Rick Astley in de NPO Radio 2 Top 2000

Rick Astley staat al jaren in de Top 2000 met het nummer Never Gonna Give You Up. In 2022 nam die song de 646ste plek in.

Ster advertentie
Ster advertentie