Wouter naar de Tweede Kamer
Oog in oog met koning!

19 september 2016 15:19

Op maandag 19 september en op Prinsjesdag 20 september gaat Wouter naar Den Haag! Wout2day zal op deze dagen worden uitgezonden vanuit de grote hal van de Tweede Kamer! Op Prinsjesdag heeft Wouter zelfs de eer om de Troonrede bij te wonen in de Ridderzaal!


Het balletje kwam aan het rollen toen PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester Wouter vorig jaar uitnodigde om haar te vergezellen tijdens Prinsjesdag! Een aanbod waar Wout natuurlijk geen 'nee' op kon zeggen. Vandaag belde hij weer even met Lea, en zij vertelde dat haar styliste ook iets aan het maken is voor Wouter! 

Wouter naar de Tweede Kamer!


Na het grote succes van de uitzendingen die Wouter eerder dit jaar maakte vanuit de gevangenis, vroegen veel luisteraars of hij niet ook eens een kijkje zou willen nemen in politiek Den Haag.

Uniek kijkje achter de schermen

“Luisteraars wilden bijvoorbeeld weten of de ‘achterkamertjes’ nou echt bestaan. Dat de Tweede Kamer zo’n grote aantrekkingskracht heeft snap ik heel goed,” zegt Wouter. “Wat is de rol van de Tweede Kamervoorzitter? Zitten die grote blauwe Kamerstoelen nou lekker? Lunchen politici van verschillende partijen gewoon aan dezelfde tafel? Je ziet vaak politici op tv, maar hoe gaat het er daar in Den Haag nou echt aan toe? Dat wil ik voor en met de luisteraar gaan uitzoeken.

Oog in oog met de koning!

Op Prinsjesdag zelf hoeft Wouter niet zoals alle Oranjefans en journalisten braaf langs de dranghekken toe te kijken. Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) heeft hem persoonlijk uitgenodigd om met haar mee te gaan naar de Ridderzaal om de Troonrede in het echt bij te wonen! Zij zal Wouter mee nemen achter de schermen en deuren openen die normaal gesloten blijven.

“Het wordt een spannend radioavontuur! Het lijkt me gaaf om zo’n belangrijke politieke dag van dichtbij mee te maken en luisteraars echt mee te nemen naar het hart van politiek Den Haag.”

Wout2Day live vanuit de Tweede Kamer maandag 19 september en Prinsjesdag 20 september om 16.00 uur op NPO Radio 2.
Oproep


Contact met Wout2Day

Neem contact op met Wout2Day

Stuur een bericht


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties