Over Evelien en Carolien


Evelien de Bruijn

Evelien de Bruijn (1974) is zestien jaar als ze voor het eerst haar droom uitspreekt om in de media te gaan werken. Ze woont dan tegenover het mediapark in Hilversum en hoopt ooit 'aan de overkant' aan de slag te kunnen. Als ze die kans zo'n drie jaar later krijgt pakt ze hem met beide handen aan.

Vol overgave stort ze zich in het radioleven van 3FM. Het begint met telefoontjes aannemen en bumalijsten tikken, later leert ze teksten te schrijven, produceert ze vele radio-uitzendingen op locatie en ze mag in de nacht als dj aan de slag. Als ze in 1999 moeder wordt, besluit ze het onregelmatige radioleven achter zich te laten. Haar draai vinden in de muziek en televisiewereld lukt echter niet. Ze wil terug naar haar oude liefde 'radio'. Daarom gaat ze aan de slag bij Radio M Utrecht, waar ze een aantal jaar het ochtendprogramma presenteert en veel verslaggeving doet.

In 2006 lonkt de televisie weer. Als Evelien het nieuwsprogramma van RTV Utrecht presenteert en wordt opgemerkt door de makers van Hart van Nederland besluit ze naar Amsterdam te gaan. Tien jaar na de overstap naar televisie gaat Evelien opnieuw live radio maken. Van 00.00-02.00u op NPO Radio 2, in 't Wordt Nu Laat. De combinatie van radio en televisie maken is voor haar 'Best of both worlds'.