Top 2000 Nieuws

Pink Floyds onwaarschijnlijke en laatste reünie op Live 8

Na twintig jaar scheiding van de band, herenigde Roger Waters zich in 2005 met Pink Floyd. Bob Geldof bracht de mannen bijeen voor benefietconcertenreeks Live 8.

Hoe Lose Yourself tijdens een lunchpauze werd geschreven

Lose Yourself van Eminem heeft een miljard streams op Spotify bereikt. Veel Eminem-fans beschouwen Lose Yourself als het beste nummer dat de rapper ooit heeft gemaakt.

Narcotic van Liquido werd geschreven op tweedehands keyboard met jengeltoon

In de Top 2000 a gogo vertelt Wolfgang Schrödl van Duitse band Liquido over debuuthit Narcotic.

Kurt Cobain was fan van Metallica en The Beatles

Op wat zijn 54e verjaardag had moeten zijn is Kurt Cobain nog altijd een held voor velen, maar tegen deze artiesten keek hij zelf op!

Hoe liep het af met Falco's Jeanny?

35 jaar geleden schokte Falco radioluisteraars met Jeanny, maar het blijkt goed afgelopen te zijn met het meisje in het liedje.

Crowded House komt na tien jaar met nieuw album

Goed nieuws! Na tien jaar heeft Crowded House een nieuw album aangekondigd: Dreamers Are Waiting.

Speel dit weekend de Top 2000 Pubquiz met Leo Blokhuis

Het is dit weekend weer tijd voor de Top 2000 Pubquiz! Op vrijdag 19 februari zit Leo Blokhuis weer op jou en je vrienden te wachten. Speel je mee?

De vijf hoogste noteringen in de Top 2000 van Green Day

Bekende gasten in de Top 2000 zijn de punkrockers van Green Day. De mannen zijn goed voor negen noteringen, maar welke verhalen gaan er schuil achter de vijf hoogste noteringen? Lees snel verder.

I Don't Want To Miss A Thing van Aerosmith was geschreven voor Céline Dion

De legendarische songwriter Dianne Warren heeft onthuld dat I Don't Want To Miss A Thing van Aerosmith oorspronkelijk bedoeld was om door een vrouw ingezongen te worden.

Andrew Ridgeley over Careless Whisper: 'Ik stemde in dat George het solo uitbracht'

Wham! scoorde internationaal een aantal grote hits. Careless Whisper is echter uitgebracht als solosingle van George Michael. Andrew Ridgeley vertelt over het ontstaan en het uitbrengen van de plaat.

Leven van Tina Turner komt naar het witte doek

De producers van Searching for Sugar Man brengen Tina Turner dit voorjaar naar het witte doek met de documentaire TINA. De film gaat over het leven en de carrière van de succesvolle zangeres.

Whitney Houston boekte bij toeval succes met I Will Always Love You

Whitney brengt in 1992 haar versie van I Will Always Love You uit. Het wordt de soundtrack voor de film The Bodyguard en explodeert in de hitlijsten. Het succes ontstond echter geheel toevallig.

    STER Advertentie
    [sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler][sp_general_ankeiler][/sp_general_ankeiler]